Prostata je pomoćna spolna žlijezda koja je dio muškog reproduktivnog sustava. Proizvodi iscjedak koji nosi stanice sperme. Sastoji se od dva režnja: lijevog i desnog. Oblik prostate je spljošteni konus, veličine usporedive s kestenom. Nalazi se ispod mjehura u maloj zdjelici. Prostatski dio mokraćne cijevi prolazi kroz parenhim pa se pri rastu, zbog mehaničkog pritiska na mokraćnu cijev, javljaju problemi s mokrenjem te inkontinencija (urinarna inkontinencija).
Procjenjuje se da gotovo 50% muškaraca starijih od 50 godina i oko 80% muškaraca starijih od 70 godina u većoj ili manjoj mjeri ima probleme s mokrenjem1. Tri faze novih problema:
Spavanje vam prekida barem jedan posjet kupaonici svake noći. Protok urina postaje sve slabiji. Samo je pitanje vremena kada ćete se ponovno morati dizati, što znatno otežava spavanje.
Česti odlasci u kupaonicu tijekom dana otežavaju izvršavanje zadataka i koncentraciju na posao. Čak i dok sjedite za stolom, osjećaj punog mjehura otežava koncentraciju.
Izbjegavate društvene situacije u kojima je nezgodno stalno se opravdavati, poput restorana i filmova. Tijekom dugih razgovora ne obraćate pažnju, nestrpljivo čekate priliku da ponovno posjetite kupaonicu.
Vježbe i zdrava prehrana dobri su za prostatu. Važno je konzultirati se s liječnikom.
Osim toga, možete razmisliti o dodatku prehrani. Preporučujemo Proletto® Plus. Više od 1 250 000 prodanih pakiranja govore sami za sebe - tisuće muškaraca ne može pogriješiti!
Zdrava prostata ima mnoge prednosti. Muškarci koji stalno moraju ići u kupaonicu počinju gubiti samopouzdanje na poslu i kod kuće. Sve veća potreba za mokrenjem čini putovanja i druge aktivnosti vrlo neugodnima. Zadovoljavajući seksualni život postaje tek sjećanje. A to može dodatno utjecati na cijelu vezu pa udaljenost između partnera počinje rasti.
Zadatak Proletto® Plus je podržati zdravlje muškaraca. Vrijedi pokušati!
1 Lu, S.-H., Chen, C.-S., Natural history and epidemiology of benign prostatic hyperplasia, "Formosan Journal of Surgery" 2014, ISSN 1682-606X, Vol 47, No. 6, pp. 207-210